KOÇ BURCUNUN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

 


Bugün burçlar serimize başlıyoruz. İlk olarak hayatımda çok yer edinmiş koç burcundan başlamak istedim. 

Element : Ateş
Nitelik : Öncü
Yönetici Gezegen : Mars
Yönettiği Ev : 1. ev
Anatomi : Baş, yüzdeki organlar
Uğurlu Gün : Mars'ın yönettiği salı günü
Uğurlu Sayı: 9
Karşıt Burcu : Terazi
Hayvan : Koyun ve koçlar.

Öncelikle bu yazdıklarımı bir açıklayayım. Ateş elementi hareketli, cesur, atılgan, çabuk parlayabilen bir elementtir. Mars gezegeni de savaşmak, kendini göstermek ve cinsel güç gibi alanları yönetir. İkisinin birleşimi olunca da koç burçları haliyle dobra ve cesur karakterler olarak öne çıkıyorlar. Öncü burç demek mevsim başlangıcını temsil eden burç demektir. Koç burcu da ilkbaharın başlangıcını temsil eder (21 Mart). 1. ev; dışarıya yansıttığımız kimliği, motivasyonumuzu, kişisel farkındalığımız gibi konuları içine alır. Anatomik olarak baktığımızda da haritasında koç burcu yoğun olan kişilerin baş ve yüz bölgesinde sağlıksal sorunlar yaşaması daha olasıdır. Eril bir burçtur. 

21 Mart - 19 Nisan arasında doğan kişiler koç burcunda sayılırlar. Dikkat çekici, hareketli, enerjik, korkusuz, çabuk sinirlenip çabuk yatışan, öfke problemlerine yatkınlığı olan kişilerdir. Dedikodu yapmak yerine kişiye direkt söylemeyi tercih ettikleri için azımsanamayacak sayıda düşmanları olabilir. Gururlulardır ve gücü severler. Özellikle yükseleni koç olan insanlarda dolgun dudak görülür. Kırmızı rengini severler. 'Ben' kelimesini sık sık kullanırlar.  Şiddete ve şiddete maruz kalma, ateş ve keskin aletler tarafından yaralanma ihtimalleri yüksektir. Fikirlerini dile getirmekten çok hoşlanırlar. Bir şeye ulaşmak için verdikleri çaba, ulaşmaktan daha zevkli gelir. Bağımsız ruhlardır. Sabretmeyi sevmezler ve genellikle sabır isterler. Para gelirleri yeterli olmasına rağmen pek tutumlu değildirler. Kendilerine çok baskı uygularlar. Yenilikleri ve maceraları severler. İçten içe öz güvensiz oldukları anlar olsa da kendilerine inanırlar. İnsanların hayatlarına enerji getirirler. Sivri dilli oldukları için başları belaya girebilir. Tartışmaları genelde kazanırlar. 

KOÇ BURCUNUN 1. DEKANI: 21 MART - 30 MART

Bu tarihler arasında doğanlar koç burcunun ilk dekanına girerler. Bu aralıkta Koç ve Mars enerjisi diğer aralıklara göre daha yoğun hissedilir. Çok lider ruhlu, emrivaki yapan, sabit fikirli ve fazla cesur insanlardır. Ailedeki eril bir kişi yüzünden sıkıntı çekmiş olma ihtimalleri yüksektir. Diş doktoru, filozof, tüccar, makinist, şoför, sporcu, asker ve psikolog mesleklerine yatkınlardır. Koruma içgüdüleri yüksektir. Bir kişiye çok bağlanabilir ama aynı zamanda aldatma eğilimindedir. Bu tarihlerde doğan kadınların yüzlerinde ben bulunur. İhanetten hiç hoşlanmazlar. Nazar belirtisi olarak başları sık ağrır. 

KOÇ BURCUNUN 2. DEKANI: 31 MART - 10 NİSAN

Bu dekanda daha çok Aslan ve Güneş enerjisi görülür. İnce, şekilli dudaklar, saçları ve uzun burunlarıyla dikkat çekerler. Somut şeylerden hoşlanırlar. Sanata yetenekleri vardır. Sarışın olma ve sarışınlarla ilgilenme ihtimalleri yüksektir. Hevesli insanlardır. Yeteneklerini fark edip değerlendirirlerse ünlü olma ihtimalleri yüksektir. Elmas ve yakut gibi kristalleri severler. 

KOÇ BURCUNUN 3. DEKANI: 11 NİSAN - 19 NİSAN

Bu dekanda da Yay ve Jüpiter enerjisi yoğunluk kazanır. Daha duygusal ve manevidirler. Yardımseverler. Okulda tanıştıkları kişilerle evlenme ihtimalleri yüksektir. Ticaret, turizm, kahinlik, hakimlik meslekleri uygundur. Uzak mesafe ilişkisi yaşamaya yatkındırlar. Futbol oynamayı severler. Kalpleri temizdir. Bulundukları şehirde başarıyı yakalayamıyorlar ise başka bir şehirde işlerinin başarılı olma ihtimali yüksektir. Koç burçları özellikle İngiltere, Polonya ve Almanya'da çok şanslıdırlar. Hisleri kuvvetlidir. Sezgileri güçlenmiştir. 

GÜNEŞ BURCU KOÇ OLAN ÜNLÜLER

Özge Özpirinççi, Bensu Soral, Ezgi Mola, Şebnem Ferah, Kristen Stewart, Kate Hudson, Robert Downey Jr, Lady Gaga, Adam Scott, Emma Watson, Celine Dion, Diana Ross, Johann Sebastian Bach, Charles Chaplin, Eddie Murphy, Sarah Jessica Parker.


Burcunuz koç ve okuduklarınız sizinle uyuşmuyor mu? Güneş burcumuz her zaman bizimle uyuşmayabilir. İnternetten doğum haritanızı çıkartıp inceleyebilirsiniz veya yorumlarda belirtin size özel ücretsiz doğum haritanıza bakabilirim :)

Yorumlar